Hylla med bra fantastik i litterär, serie och filmformat.

Enhörningen firar 30-årsjubileum med ny webb

Pärmbilden på Enhörningen nr 1

Pärmbilden för Enhörningen nr 1 är av Sami Toivonen.
(Klicka på bilden för att se den större.)

I maj 1987 utkom första numret av Enhörningen, det här betyder att Enhörningen otroligt nog fyller 30 år i år, eller har redan fyllt det om vi ser maj som födelsemånaden.

För att fira jubileet har Enhörningens webb genomgått en rejäl metamorfos. Det viktigaste resultatet för dig som läser Enhörningens webb är att webbsidorna nu är responsiva. Det här betyder att de fungerar lika bra oberoende av om du besöker Enhörningswebben med en mobiltelefon, padda eller sedvanlig dator med stor skärm. Webbsidans layout ändrar helt enkelt enligt skärmstorleken (eller egentligen enligt bredden på ditt webbläsarfönster) och text och bilder förstoras eller förminskas så att materialet aldrig blir bara smått pripel eller alternativt för stort för att rymmas på din ruta.

Allt material kommer inte att överföras till det nya systemet. Forumet kommer t.ex. att förbli, men jag försöker hitta en responsiv layout för den, likaså kommer alla gamla nyhetsnotiser att förbli som de är.

Allt som publicerats från och med början av 2017 samt alla recensioner, evenemangsrapporter, drapor och noveller kommer så småningom att överföras. I skrivande stund är alla bokrecensioner, alla teaterrecensioner, alla artiklar, en del av evenemangsrapporterna och  en del av filmrecensionerna i det nya systemet. Det är ännu alltså helt möjligt att hamna in på en sida av ”gammal” modell, men så småningom kommer det mesta att vara flyttat.

Välkommen till den nya ’hörningen!

 

Föregående

Valerian and the City of a Thousand Planets

Nästa

Markus av Trolyrien

  1. Ben

    Enhörningens forum har nu fått ett nytt utseende, som fungerar bättre i mobiler och på plattor än den gamla. På ”vanliga” datorer fungerar det nya utseendet naturligtvis lika bra som det gamla gjorde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén