Hylla med bra fantastik i litterär, serie och filmformat.

En tillbakablick på Worldcon i Helsingfors

Pärmen på Progress Report 6

Så här ett halvår efter det enorma science fiction- och fantasyevenemanget Worldcon 75 i Helsingfors är det lämpligt med en liten tillbakablick. Speciellt som evenemangets sista (?) publikation, Progress Report #6, nu sett dagsljuset.

Vare sig du var där, eller missade hela evenemanget, rekommenderar jag att du klickar dig till Worldcon 75-webbens sida med publikationer och leta där fram Progress Report #6. Den 40-sidiga tidningen kan laddas ner gratis som en pdf-fil. Bland innehållet hittar du t.ex. en intervju med Eeva Jokinen, som skapade Worldcon 75-Hugostatyettens bas, samt en intervju med en grupp fans som kom ända från Kina till Helsingfors. Med finns också en enorm lista med länkar till kongressrapporter på olika språk och i olika former av media, allt från text till video.

Vill du se mycket proffsiga bilder från evenemanget, bland annat fantastiska porträttfoton på de Hugo-nominerade, rekommenderas Worldcon 75:s tre fotogallerier.

Glöm inte heller Worldcon 75:s YouTube-kanal, som innehåller förutom öppningsceremonin och maskeraden även många paneldiskussioner och föredrag! Och vill du se Worldcon 75-glimtar av deltagarna själva så är det bara att göra en YouTube-sökning på Worldcon 75.

Föregående

Doktorsavhandling om Discworld-fandom

Nästa

Svenskt litteraturpris till Turtschaninoff och Korkea-aho

  1. Ben

    Jag hann redan kvittra om det, men lika bra att lägga en kommentar här också. Worldcon 75 har nyligen uppdaterat sin YouTube-kanal med en inbandning från Hugo-ceremonin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén