Finnconprogrammet var intressant och mångsidigt. Dessutom fanns det ju i massor. Som värst var det väl sju programpunkter på gång samtidigt och dessutom kunde man ju alltid sitta i kafeét och diskutera med andra fans eller drägla över alla böcker etc. prylar som fanns till salu på basaren. Ifall du vill se vad du missade är det bara att klicka iväg till Finnconprogrammet här på Enhörningens sidor.

Det största auditoriet rymde väl omkring 300 personer och under huvudhedersgästernas tal var den närmast fullpackad. De här bilderna är från kongressens sista programpunkt, paneldebatten After us the Future. Här diskuterade huvudhedersgästerna, ett ADB-proffs samt en framtidsforskare i ledning av Kimmo Lehtonen om vad vi har att vänta oss av framtiden och när framtiden egentligen börjar. (För att inte lämna läsaren hängande i ovisshet kan jag berätta att Philip Pullman ansåg att framtiden började med den första filmförevisningen medan Connie Willis ansåg att framtiden började då penicillinet uppfanns, vad de övriga panelisterna ansåg kommer jag tyvärr ej ihåg.)

[Kaivo-oja, Hakkarainen, Lehtonen, Pullman och Willis]
Från vänster: framtidsforskare Jari Kaivo-oja, ADB-planerare Tuomas Hakkarainen, sf-författare och panelens ordförande Kimmo Lehtonen, barnförfattare Philip Pullman och sf-författare Connie Willis.
[Publik]
Fastän detta var kongressens sista programpunkt och klockan var redan över fem på söndagen fylldes det stora auditoriet ganska så bra med publik.

[<- till bildförteckningen]     -Ben Roimola-